0

Električni moduli za vlečne kljuke

Sodobni avtomobili imajo zelo obremenjeno električno napeljavo, zato se pri dodatni električni napeljavi za priključitev avtomobilske prikolice pojavljajo težave - na opozorilni armaturni plošči se prikazujejo različne opozorilne lučke, pri avtomobilih z impulznim vklopom pozicijskih in smernih luči, kot so VW Turan, Golf 5, Opel Vectra, Audi, BMW, pa napeljava sploh ne bo delovala.

Težave rešite tako, da vgradite univerzalni elektronski vmesnik (MODUL) za priključitev električnega priključka avtomobilske prikolice, ki loči signalizacijo avtomobilske prikolice in avtomobila ter tako razbremenil električno napeljavo v avtomobilih.

 

OSNOVNI MODUL


Vsebuje celotno inštalacijo, priključni 22-pinski konektor ter 15 kabelskih sponk za priključitev adapterja na električno napeljavo. Vključena je tudi 7-polna vtičnica ter vsa potrebna dodatna oprema za priključitev v avtomobil.

 

MODUL s C2 funkcijo: Vsebuje enako kot osnovni modul, le da ima naslednje dodatne funkcije:

  • kontrola nedelovanja žarnic na prikolici (L in D smernik ter poz. luči) – zvočni signal
  • kontrola kratkega stika na napeljavi prikolice (L in D smernik ter poz. luči) – zvočni signal
  • zvočni signal pri preobremenitvi (termična preobremenitev)
  • avtomatski izklop senzorjev vzvratne vožnje (PDC – park distance control)  POZOR: Ni izvedljivo pri vseh avtomobilih. Če želite to funkcijo, je potrebno pred nakupom opozoriti. Pri nekaterih je celo potreben obisk pooblaščenega servisa, za reprogramiranje računalnika avtomobila.
  • izklop meglenk na avtomobilu ob vklopu meglenke na prikolici (zakonsko določeno v nekaterih evropskih državah)
  • zvočni signal za opozorilo napake na prikolici se aktivira ob vklopu levega ali desnega smernika 

Na voljo sta tudi različici z 13 polno vtičnico.