0

Kakšna je razlika med posameznimi sistemi vlečnih kljuk?Vlečna kljuka je vsekakor dobrodošel dodatek ali pripomoček za vaš avto. Avto dobi dodatno vrednost in uporabnost. Ponudba vlečnih kljuk različnih proizvajalcev na trgu je zelo velika. Vseeno pa pred nakupom vlečne kljuke razmislite zakaj in kolikokrat boste vlečno kljuko dejansko potrebovali in pa preverite tudi to ali je vaš avtomobil zagotovo primeren za vleko tovora. Glede na vaše želje in potrebe se potem odločite kakšen sistem vlečne kljuke je zares primeren za vas. Pred nakupom katerekoli vlečne kljuke skrbno preverite, da je vlečna kljuka, ki jo nameravate kupiti in namestiti na vaš avto, ustrezno testirana in tudi zaščitena proti prerjavenju.


Podatki o vleki s strani proizvajalcev 


Avtomobilski proizvajalci vedno določijo karakteristike glede vleke priklopnih vozil. Tako določajo maso vlečenega vozila, ki je opremljeno z zavorami oz. je brez zavor. Pri tem upoštevajo zmogljivosti svojih vozil glede premagovanja vzponov in zmogljivosti zavor. Podatki o masi, navedeni v navodilih za uporabo vozil so pomembni in so ponavadi strožji od tistih, ki jih določa zakonodajalec. Tako na primer lahkega priklopnika z največjo dovoljeno maso 750 kilogramov ne smemo vleči s katerimkoli osebnim avtomobilom.


Vožnja z nameščeno vlečno kljuko

Upoštevajte dejstvo, da se vozne zmogljivosti ob priklopu prikolice, popolnoma spremenijo. Tisti, ki vlečne kljuke ne uporabljajo pogosto se kaj hitro srečajo s kakšno neprijetno situacijo pri vožnji skozi ovinke ali pri vožnji vzvratno.


Fiksna vlečna kljuka


Pri fiksni vlečni kljuki, je kljuka pritrjena fiksno na vozilo. Ta varianta je najbolj ekonomična in trajna verzija vlečne kljuke. Za uporabnike, ki bolj gledajo na ceno in tudi za tiste, ki so stalni uporabniki (e.g. with cargo trailer), je fiksna vlečna kljuka zelo priporočljiva. Kakorkoli, pa se lahko v primeru vozila z parkirnimi senzorji, zgodi, da parkirni senzorji vlečno kljuko zaznajo kot oviro.


Snemljiva vlečna kljuka

Te vlečne kljuke so ekonomično dizajnirane. Snemljive vlečne kljuke so primerne za vse tiste, ki gledajo na ceno in vlečno kljuko potrebujejo zgolj za občasno uporabo. Prednosti teh sistemov so enostavnost, zanesljiv dizajn in enostavna uporaba.

Avtomatski sistemi so premium razred snemljivih vlečnih kljuk. Sofisticiran in visoko kvaliteten mehanizem kot tudi inovativni način uporabe vam zagotavljajo najvišje nosilne zmogljivosti kot tudi optimalni izgled in uporabnost.


Nagibna vlečna kljukaLuksuzni razred vlečnih kljuk je narejen z nagibnim sistemom. Neprekosljivo udobje in uporaba nagibne vlečne kljuke vam vedno omogoča takojšnjo uporabo in daje vašemu avto ne le dodano tehnično vrednost ampak tudi individualni videz.

Tags: kljuka, sistem, vleka