0

Primerjava proizvajalcev vlečnih kljuk

Vlečna kljuka Bosal
Vlečna kljuka


Čas dopustov, počitnic in krajših oddihov je pred vrati. Vkolikor boste šli na počitnice s prikolico, počitniško prikolico, s čolnom ali boste s seboj vzeli kolesa, bodite pozorni pri izbire primerne vlečne kljuke.

Čeprav se marsikomu, ki ni najbolj vešč nakupa oziroma izbire vlečne kljuke odločitev zdi enostavna, pa ni tako. Ponudba na trgu je velika. Predvsem razmislite o tem, kakšno težo in tovor boste vlekli in ali je vaš avtomobil primeren za vleko tovora.

Kakšno vlečno kljuko potrebujete?

Razmislite tudi kakšen sistem vlečne kljuke – fiksen ali snemljiv - vam bolj odgovarja. Ob nakupu bodite pozorni, da so kljuke ustrezno testirane in zaščitene proti prerjavenju in da jih boste tako lahko dolgo varno uporabljali. Vsekakor pa boste pred nakupom razmislili tudi koliko ste pripravljeni investirati v nakup vlečne kljuke.
 

Vlečne kljuke Bosal in Aragon


Vlečne kljuke Bosal in Aragon
Vlečne kljuke Bosal in Aragon


V ponudbi imamo izredno kvalitetne vlečne kljuke Bosal in Aragon, ki so testirane na 2 mio ciklov (ogled) in ki imajo ustrezno zaščito proti prerjavenju. Hkrati pa imate na izbiro tudi različne modele kljuk (fiksne ali snemljive) in sistem pritrjevanja. Na naši spletni strani lahko izberete vlečno kljuko, ki vam bo ustrezala, izmed kar 3.600 modelov. Link. Poskrbimo pa tudi za homologacijo in montažo vlečne kljuke pri kar 15 partnerjih.

V spodnji tabeli smo pripravili primerjavo med bolj uveljavljenimi izdelovalci vlečnih kljuk. Kriterije po katerih smo primerjali izbrane proizvajalce smo določili sami in sicer glede na to kar se nam je zdelo pomembno, da izpostavimo za vas.
 

Primerjava proizvajalcev vlečnih kljuk
 
  Aragon Bosal Oris Bartolj Westfalia Šeško Brink Thule Ellebi (Thule) Auto-Hak GDW Kogovšek Hernec
Barvanje/
rjavenje
ST HQ LQ HQ LQ HQ ST LQ HQ LQ LQ
Testiranje 2 mio ciklov DA DA Dinamično testiranje vlečnih kljuk DA  / da / / DA / dinamično testiranje vlečnih kljuk
Proizvodnja za OEM / Audi, BMW, Citroen, Ford, Mazda, Mercedes-Benz, Opel, Peugeot, Porsche, Renault, Toyota, Volkswagen / BMW/ mini, Mercedes-Benz, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Ford, Land Rover, Mazda, Opel, Hyundai, Kia, Mitsubishi, Nissan, Peugeot, Citroen, Porsche, Renault, Toyota, Lexus, VW, Audi, Seat, Škoda / glavni proizvajalci avomobilov / / / / /
Asortima 2000 1600 / 1700 / 2000 / 1000 2000 / /
Asortima sistemi kljuk 4 8 1 3 1 4 / 3 4 3 1
Mednarodna prisotnost DA DA / DA / DA  DA DA DA / /
Država proizvodnje Španija Belgija Slovenija Nemčija Slovenija Nizozemska Italija Poljska Belgija Slovenija Slovenija
Garancija 2 2 2 2 2 5 / 2 / 2 2
Št. servisnih mest 15 15 1 2 1 1 1 1 1 1 1
Cena mp hp lp hp lp hp lp lp hp lp  

Legenda: hq - visoka kvaliteta, st - standardna, lq - nižja kvaliteta
                   mp - srednje draga, hp - visoka cena; lp - nizka cena